Tekenen tussen de witte jassen door

Sinds een paar weken komt Marjolijn Engelsman, ‘teken juf’,  iedere donderdagmiddag naar het Juliana Kinderziekenhuis, om tekenlessen te geven aan de kinderen op de Cystic Fybrosis-polikliniek. De kinderen die daar op zo’n middag komen,moeten vaak lang wachten in een klein kamertje, waar niet zoveel te doen is. Om het wachten iets minder vervelend te maken, komt zij Btussendoor een tekenopdracht geven.

Druppels inkt blazen met een rietje en kijken welke vormen en kleuren er ontstaan, een schatkaart in een herfstbos met echte kastanjes,een driekoppige olifant met de staart van een schorpioen… alles is mogelijk, in je hoofd en op papier!

Iedere keer is het weer een uitdaging om iets te verzinnen dat leuk kan zijn voor jong en oud, en dat de kinderen af kan leiden van het ziek zijn of het wachten. We zoeken zoveel mogelijk mooi materiaal bij elkaar, zoals bijzondere inkt, lekkere stiften en mooi papier,zodat de kinderen steeds iets nieuws kunnen proberen. En nu zijn de tekenlessen weliswaar binnen, maar de natuur blijft de grootste bron van inspiratie: de ongelofelijke vorm van een sneeuwvlokje, de geuren en kleuren van de herfst, de weg die regendruppels afleggen op het raam - of te gekke dieren: niets is té gek