Koningin Máxima opent nieuwe huisvesting JKZ

Op vrijdag 12 juni 2015 opent Hare Majesteit Koningin Máxima in het HagaZiekenhuis het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis (JKZ), gevestigd op locatie Leyweg 275 in Den Haag.
 
In het splinternieuwe, ultramoderne complex zijn nagenoeg alle specialismen voor kinderen aanwezig. Kinderen zijn verzekerd van 7x24uurs spoedzorg op de grootste Kinder Spoedeisende Hulp van Nederland. Onder hetzelfde dak is alle zorg voor kind en moeder nu geconcentreerd, want ook het Haga Juliana Geboortecentrum en het RonaldMcDonald Huis zijn er gehuisvest.
Het JKZ is het enige kinderziekenhuis in regio Haaglanden waar alle zorgverleners speciaal zijn opgeleid om kinderen te behandelen. Zo richten zij zich op het afleiden en laten ontspannen van het zieke kind. Het doel is het creëren van een wereld waarin kinderen minder pijn en angst ervaren en daardoor sneller herstellen. De inrichting van het nieuwe onderkomen is onderdeel van deze benadering. Dimbaar gekleurd licht, geurbeleving, vrolijke muurillustraties, speelobjecten en projecties van bewegende animatiefiguren op de muren beïnvloeden de beleving, waardoor een ziek kind zich prettiger voelt.
 
Koninklijke opening
De medewerkers van het JKZ zijn zeer verheugd dat Koningin Máxima de traditie van Koninklijke openingen voortzet met de officiële opening van het Juliana Kinderziekenhuis aan de Leyweg. Het JKZ bestaat dit jaar 130 jaar. In 1885 werd in Den Haag het initiatief genomen voor de oprichting van een instelling voor zieke kinderen. In 1929 opende Koningin Emma het kinderziekenhuis aan de Dr. van Welylaan in Den Haag en krijgt het de naam Juliana Kinderziekenhuis. In 2000 opende Koningin Beatrix het JKZ aan de Sportlaan in Den Haag.