Bedankt, Tim de Groot!

Tim de Groot 12 jaar oud uit Wassenaar heeft dit jaar (als 11-jarige) de 4 x 30 km gelopen tijdens de Nijmeegse vierdaagse. Samen met zijn ouders, opa en broer Luc. Wandelervaring zit in de familie want vader liep reeds voor de 8e keer opa voor de 3e en broer Luc voor de 2e maal. Voor Tim was er echter geen denken aan om ooit de vierdaagse te lopen, de kapotte voeten van zijn vader die hij al 7x mocht zien hield hem verre van het idee.

Op eigen initiatief riep hij op een dag “ik ga alleen de vierdaagse lopen voor het ziekenhuis dat mijn leven heeft gered!” Tim heeft toen hij 6 was een ademhalingstilstand gehad vanwege een toen nog onbekende notenallergie. Ondanks dat Tim zelf zich weinig tot niets kan herinneren weet hij wel dat de artsen en verpleegkundigen destijds zijn leven hebben gered.

Het geld inzamelen ging pas goed lopen toen zijn facebook pagina eenmaal werd opgepikt door RTL nieuws. Hierna volgden al snel andere media en TV West deed iedere dag verslag van Tim zijn progressie. Ook kon Tim op bezoek bij de burgemeester van Wassenaar die onder de indruk was geraakt van de opgezette actie en bijbehorende prestatie. Het trainen ging iedere woensdagmiddag met opa door de duinen naar Katwijk of Scheveningen. 

Wat Tim wel elke avond had geregeld was een massage op de camping, zo kon hij iedere ochtend rond 5.30 weer fris vertrekken voor een nieuwe 30 km. De intocht was een hele belevenis, als toeschouwer had hij dit al meegemaakt maar als loper is het nog vele malen mooier. Veel souvenirs gescoord bij militairen uit allerlei landen.

€1963.63, is het bedrag wat Tim heeft binnengebracht dit is 4x zoveel dan hij bij het begin had gedacht. Dit bedrag zal gebruikt gaan worden voor de aankleding van de nieuwe kinder SEH aan de Leyweg. Tim vond dit een goed idee als hij maar een rondleiding zou krijgen op de nieuwe afdelingen.

Of hij volgend jaar gaat lopen weet hij nog niet, het lopen van de vierdaagse was fantastisch maar trainen op al die vrije woensdagmiddagen……..