Wereld yoga dag 21 juni 2015

De Indiase premier Narendra Modi heeft de Verenigde Naties opgeroepen een Internationale Yoga Dag in te stellen. Modi deed dat in zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN. 

''Yoga moet niet gewoon een oefening voor ons zijn, maar een manier om met de wereld en de natuur in verbinding te komen'', aldus Modi. ''Het moet een verandering brengen in onze manier van leven en ons bewustzijn, en het kan ons helpen bij de strijd tegen klimaatverandering''.

Zo’n 177 landen steunden zijn oproep en kozen 21 juni als Internationale Yoga dag. Het is de dag van een zonnewende, de langste dag van het jaar. Voor deze dag hebben zestien Yoga studio’s uit Den Haag de handen ineengeslagen. Zij gaan aanstaande zondag 108 zonnegroeten doen op het Kurhausplein (bij slecht weer in het hotel Kurhaus) met als doel geld te zamelen voor het Juliana Kinderziekenhuis.

De deelnemers zullen om 10.00 uur van start gaan waarna zij 4 series van 27 zonnegroeten doen. Hierna zal Ramon Roelofs, beter bekend als DJ Charly Lownoise, de ochtend afsluiten met een korte meditatiesessie.